Afgelopen zaterdag 21 november vond het Tiener Vastelaoves Konkoer (TVK) plaats in gemeenschapshuis de Haammaeker te Neer. Dit jaar was er een record aantal inschrijvingen: 26. Het bestuur van stichting gemeenschapshuis de Haammaeker en Vastelaovesvereniging de Kwiebusse hebben hun medewerking gegeven aan dit evenement.

De avond begon al vroeg in Neer. Vanwege de grote drukte ging de zaal van de Haammaeker al om 18.15 uur open. Om 20.00 uur werd er begonnen met de halve finale (TVK Workshop). Gedurende de pauzes traden er Neerse artiesten op: Óm in te lieste en Dich & Ich. De Neerse wals van Dich&Ich en de bekende LVK nummers van Óm in te lieste zetten de zaal op zijn kop.

Voordat de finalisten bekend werden gemaakt was er een Preparty Sensazie Roëd Gael Greun van DJ Ron. Onderstaande video laat zien dat de tieners zich goed vermaakt hebben in Neer. Ook Vorst Kwiebus John Bouten en zijn adjudanten vermaakten zich goed tijdens deze Sensazie. Rond de klok van twaalf uur kwam dan de uitslag. De nummers van de finalisten werden één voor één afgespeeld. Als de finalisten hun eigen nummer hoorden dan wisten zij dat ze door mochten naar de finale van het TVK op 23 januari te Heythuysen.

Comments are closed.

Text selection is disabled by content protection wordpress plugin