OVER ONS

Maak kennis met D'n Haammaeker,
z'n bestuur, medewerkers en vrijwilligers

PLAN EN RESERVEER JE EIGEN ACTIVITEIT, FEEST OF VERGADERING ONLINE

Ontmoetingsplek
In het centrum van het Maasdorp Neer in Midden-Limburg vind je D’n Haammaeker, het gemeenschapshuis. Lang geleden woonde en werkte op die plek Sjeng, de haammaker. Die maakte houten hamen, ofwel jukken die om de hals van een trekdier werden geplaatst om een voertuig of een landbouwwerktuig te kunnen trekken. De werkplaats van de haammaker was tegelijkertijd een ontmoetingsplek in het dorp. Dat is ook de functie van gemeenschapshuis D’n  Haammaeker.

Toegankelijk
D’n Haammaeker is prima bereikbaar en goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Bij de ingang is een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Het gemeenschapshuis is drempelvrij, er is een gehandicaptentoilet en de grote zaal is voorzien van een ringleiding. Gedetailleerde informatie over de toegankelijkheid van D’n Haammaeker vind je op Toegankelijk Limburg.

Zelfstandig
D’n Haammaeker is een volwaardige en zelfstandige maatschappelijke organisatie, die zichzelf moet bedruipen. D’n Haammaeker wordt bestuurd door vrijwilligers. Deze en andere vrijwilligers zijn actief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van allerhande (onderhouds)werkzaamheden en (verenigings)activiteiten in het gemeenschapshuis. Het dagelijks beheer is in handen van een beroepskracht, die in dienst is van Stichting D’n Haammaeker.

TIP: lees en download onze flyer!
Meer informatie over de mogelijkheden, de ligging en de omgeving van D’n Haammaeker lees je in onze flyer. Lees of download ‘m hier

/ /

Filmpje:
Heropening van D'n Haammaeker

Op zondag, 4 oktober 2020 heeft wethouder Stan Backus D’n Haammaeker officieel heropend. Dat gebeurde tijdens een korte, corona verantwoorde bijeenkomst vóór de entree van het gerenoveerde gemeenschapshuis.

Officiele opening d'n Haammaeker
Video afspelen

Filmpje:
Rondleiding door D'n Haammaeker

Dit filmpje leidt je rond door de gerenoveerde D’n Haammaeker.
Wil je weten hoe het gemeenschapshuis er in ’t echt uitziet? Kom gerust naar binnen. Je bent van harte welkom!

Video afspelen
/ /

Bestuur

Het bestuur van D’n Haammaeker bestaat uit 5 betrokken en gemotiveerde vrijwilligers. Elk bestuurslid brengt haar/zijn eigen interesses, kennis en ervaring mee.
Resultaat: een dynamisch, doelgericht en daadkrachtig gezelschap.

Bestuursleden

  • Kathleen Rienties is algemeen bestuurslid
  • Ger Sillekens is penningmeester
  • Har Geenen is voorzitter
  • Geert Görtz is algemeen bestuurslid
  • Sylvia Hendriks is secretaris
/ /

Beheerster

Marjo Stammen uit Helden is de ervaren beheerster van D’n Haammaeker. Bij de start van haar dienstverband (2021) beschreef zij zichzelf in een Facebookbericht als “…spontaan, energiek, leergierig, vrolijk, vastelaovesgek, foodlover, bier en wijn, sportieve wandelaar, hobbyfotograaf en stressbestendig.” Velen zullen haar inmiddels ook zo kennen. Marjo is een duizendpoot én de spil in het web, die belast is met de dagelijkse gang van zaken in D’n Haammaeker, waaronder het beheer van reserveringen en arrangementen.

/ /

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn belangrijk voor het functioneren en het in standhouden van D’n Haammaeker. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers vormen samen de ‘klusploeg’ die onderhoudswerk doet aan het gebouw en aan installaties, zoals de verwarming. Er zijn vrijwilligers die achter de bar staan in café Sjengske. Er zijn vrijwilligers actief in werkgroepen die activiteiten organiseren, zoals ‘Kunstig Naer’ en de bekende zaterdagavondactiviteiten in café Sjengske. Weer andere vrijwilligers begeleiden activiteiten van verenigingen en organisaties. Elk jaar wordt er een vrijwilligerstreffen georganiseerd. Een bijeenkomst om gezellig bij elkaar zijn en ervaringen uit te wisselen. Want, we doen het samen. Méér weten? Loop gerust binnen. Je bent welkom in D’n Haammaeker!

/ /

Oproepkrachten

D’n Haammaeker is zeer geschikt voor ontvangsten, koffietafels en andere representatieve bijeenkomsten. Om die goed te kunnen faciliteren worden professionele, betaalde oproepkrachten ingezet. De oproepkrachten worden geïnstrueerd en begeleid door Marjo Stammen, de beheerster van D’n Haammaeker.

/ /

D’n Haammaeker zoekt vrijwilligers en oproepkrachten.
Iets voor jou?

D’n Haammaeker staat midden in de Neerse samenleving. Elke week zijn er zo’n 1.000 tot 1.500 mensen te gast in het gemeenschapshuis, café Sjengske (D’n Haammaeker) en sportzaal De Kwiebus. Dat vraagt om een goede organisatie, een deugdelijk onderhoud van gebouw en voorzieningen en een prima verzorgde dienstverlening. Om dit alles te kunnen bieden zoekt D’n Haammaeker vrijwilligers en betaalde oproepkrachten (m/v/x).

Bekijk hier onze vacatures

/ /

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon voor gemeenschapshuizen in gemeente LeudalIn overeenstemming met de Arbeidsomstandighedenwet heeft het bestuur van Gemeenschapshuis D’n Haammaeker samen met andere gemeenschapshuizen in de gemeente Leudal een vertrouwenspersoon aangesteld: Leny Houben. De vertrouwenspersoon moet het voor medewerkers en vrijwilligers gemakkelijker maken om grensoverschrijdend gedrag door medewerkers, vrijwilligers en bezoekers te melden. Onder grensoverschrijdend gedrag wordt verstaan: (seksuele) intimidatie, schelden, pesten, discriminatie en ander ongewenst gedrag.

Wat de vertrouwenspersoon voor je kan doen
De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft informatie over de stappen die na een melding gezet kunnen worden. De vertrouwenspersoon ondersteunt de hulpvrager. Bijvoorbeeld, bij gesprekken met derden, bij bemiddeling, bij het indienen van een klacht of bij het doen van aangifte. Meldingen en gesprekken worden volledig anoniem en vertrouwelijk behandeld. Wil je in contact komen met de vertrouwen met onze vertrouwenspersoon? Stuur dan een e-mail naar vertrouwenspersoonoogleudal@gmail.com 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

CONTACT
RESERVEER ONLINE OF BEL: 06 21 80 02 44

VRAGEN?
MAIL NAAR: INFO@HAAMMAEKER.NL